Välj en sida

SILENT SOCKS
– möbeltassar för hemmet, företag och offentliga rum

Unika möbeltassar av hög kvalitet

Letar ni efter möbeltassar av hög kvalitet och hållbart material? Vi på Möblermm.se presenterar Silent Socks, en unik stoltass producerade och tillverkade i Sverige. Silent Socks är mycket mer än en vanlig möbeltass. Tre unika fördelar;

  • Slipp skrapljud från stolar och reducera ljudet med mer än hälften
  • Skona golven från repor
  • Skjut stolen och slipp tunga stolslyft

Tvättbara med lång livslängd

Livslängden för Silent Socks beror på golvtypen där livslängden är mycket lång på släta linoleumgolv och aningen kortare på mer ojämna golv. För att klara av även ojämna golv har vi tagit fram en speciellt tålig variant, HD socks, vilket står för Heavy Duty. Silent Socks finns i fyra storlekar och ett flertal färger. Silent Socks sätts på befintliga tassar, utan verktyg, och är tvättbara. På det viset får ni möbeltassar som alltid är hela och rena.

Utvändigt mått

Silent Socks original och HD har en ytterdiameter på 50mm.
Silent Socks original XL och HD XL har en ytterdiameter på 60mm.

Förnybart material med hög ljuddämpning

Silent Socks består av en yttre strumpa av tovad ull, ett förnybart material, kombinerat med en gummiboll med ett invändigt stöd. På det här viset tar vi ett steg i rätt riktning mot en bättre miljö med stoltassar av hållbart material. Både ullen och gummit har utmärkta ljuddämpande egenskaper. Beroende på stol och golv som användes uppmättes i test en ljuddämpning på 18dB(A) jämfört med stolstassen i plast. En ljuddämpning på 8-10 dB(A) upplevs av örat som en halvering av ljudet. 

Välj rätt möbeltass

Precis som dina strumpor, så är Silent Socks en textil-produkt som slits olika på olika underlag. Silent Socks är också lika skonsamma mot dina golv som ett par vanliga strumpor. För att du ska få glädje av dina Silent Socks möbeltassar så länge som möjligt, välj rätt modell för ditt golv.

  • På släta linoleum- eller plastgolv rekommenderar vi Silent Socks Original.
  • På golv med kännbara skarvar, som till exempel klinker-och stengolv, äldre lackad parkett eller vissa laminatgolv, rekommenderar vi Silent Socks HD.
  • För oljade golv eller golv behandlade med WearMax™ rekommenderar vi varken Silent Socks original eller Silent Socks HD eftersom den typen av ytbehandling gör att möbeltassarnas livslängd förkortas avsevärt.

Bullerapp

Från Arbetsmiljöverket

Produktblad

För Silent Socks

Akustikverkstan

Se våra testresultat

Test på film

I ljud och akustik

Pin It on Pinterest