Välj en sida

FAQ – Vanliga frågor

Hur tänkte designern Eva Eriksson som tagit fram möbeltassen Silent Socks?
– Jag har jobbat som designer i mer än 20 år. Mina uppdrag har främst kommit från förskolor och skolor. Eftersom ljudnivån är ett stort problem i dessa miljöer har man traditionellt jobbat med olika ljudabsorberande material. Jag tänkte att man skulle gå direkt på källan, dvs ta bort ljud från skrapande stolar som står för mycket oljud. Det är tankarna bakom möbeltassen Silent Socks.
Hur fungerar Silent Socks?
Man sätter helt enkelt bara på Silent Socks på stolsbenen precis som en möbeltass. Den enda skillnaden är att man trär på den och den sitter verkligen fast på stolen. Stolarna glider på golvet istället för att hacka.
Vad är fördelarna med Silent Socks?
Det finns tre stora fördelar;

  • Slipper skrapljud från stolsben, speciellt märkbart på stålrörsben
  • Skyddar golven från repor
  • Stolen kan glida lätt och man slipper tunga lyft.
Vad är det för material i Silent Socks?
Silent Socks yttre strumpa är gjord av tovad ull, som är ett förnybart material, kombinerat med en gummiboll som fungerar som ett invändigt stöd och håller sockan på plats på stolen. Både ullen och gummit har utmärkande ljuddämpande egenskaper. Vår tillverkning sker i Sverige och vi har därför inga långa transporter med miljöpåverkan.
Vad gör man om Silent socks blir smutsiga?
Börja med att dammsuga dem. Om de fortfarande är smutsiga så är de enkla att tvätta. Ta loss Silent Socks från stolen, inklusive gummidelen, och kör i tvättmaskinens ullprogram. Torktumla tills möbeltassarna är torra.
Hur länge håller Silent Socks?
Livslängden beror på vilket golv du har dina Silent Socks. På släta linoleumgolv är livslängden mycket lång. På lackad parkett hållar tassarna också länge. En regel är ju mer ojämna golv ju kortare livslängd.
Hur fungerar Silent Socks i jämförelse med vanliga möbeltassar?
Vi har låtit SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, jämföra slitstyrkan med andra på marknaden förekommande tassar. I vårt försök drogs en stol fram och tillbaka 40 000 ggr på ett linoleumgolv utan att akustiksockan var utsliten. Detta kan jämföras med IKEAs möbeltass som slets av efter 15 ggr.
Om jag har golv med skarvar hur funkar Silent Socks då?
Silent Socks HD (Heavy Duty) har samma goda egenskaper som originalmodellen men är speciellt framtagen för golv med kännbara skarvar, till exempel klinker- och stengolv, strukturerade laminatgolv eller äldre lackad parkett. De är tillverkade av en blandning av syntetmaterial med ett litet inslag av ull som är anpassat för det hårda slitaget på den här typen av golv.
Hur köper man Silent Socks?

Man beställer enkelt mot betalkort, swish eller faktura på www.moblermm.se. Silent Socks kan köpas i valfritt antal tassar, 1 stol=4 tassar för mer än 10 stolar be om offert. Priset är från 45 kr per tass inkl. moms (36:- exkl. moms) för originaltassarna och för
Silent Socks HD från 57 kr inkl. moms (45,60 exkl. moms).

Var produceras Silent Socks?
Silent Socks är en svensk uppfinning  och all produktion sker i Sverige. Nära dig och med stort fokus på svensk kvalitet.

Möblermm.se drivs av:
Furnea AB
Org.nr: 556985-7963

Pin It on Pinterest